Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости членов АСИУ » Як правильно обрати скакалку

Як правильно обрати скакалку

RSS

Ви колись думали про те, звідки взявся такий простий та ефективний інструмент для схуднення і тренувань витривалості, як скакалка?

Данні про виникнення скакалки розходяться: з одного джерела – її винайшли в Древньому Китаї, з другого – її використовували під час фізичної підготовки воїнів ще в язичницькій Русі.

Американці називають стрибки через скакалку - Скіппінг, або роуп-скіппінг (англ. skipping, rope-skipping). Між іншим, саме вони популяризували цей вид спорту. В кінці минулого століття була заснована Всесвітня організація FISAC-IRSF, а з 1997 року проводяться справжні чемпіонати по скіппінгу.

Багато спортсменів включають в тренування стрибки зі скакалкою, так як це дозволяє зміцнити серцево-судинну і дихальну системи, розвиває м’язи ніг, робить фігуру стрункішою та привабливішою. Ефект від стрибків зі скакалкою відчувається після перших хвилин занять і його можна порівняти з бігом на максимальній для вас швидкості. За 10 хвилин стрибків у помірному темпі ви втратите стільки енергії, скільки при пробіжці на 3 кілометри.

Як правильно обрати скакалку

Підбираючи для себе скакалку, зверніть увагу на її діаметр. Він повинен бути 0,8-0,9 см.

Щоб досягти кращих результатів і швидше підтягнути мязи, треба обирати скакалку із спеціального пластику – він на багато легший гумових аналогів (вага пластикової скакалки всього біля 120-150 г), і щоб крутити її, треба на багато більше зусиль. Відповідно і калорій спалюється більше. Крім того можна придбати скакалку з обважнювачами в ручках, що створить додаткове навантаження.

Правильна довжина скакалки визначається так: берете в руки кінці скакалки, а на середину стаєте двома ногами. Скакалку натягуєте вздовж тіла. При цьому ручки повинні знаходитися на рівні пахв або трохи нижче. Якщо скакалка на багато довша, то буде складніше контролювати рухи, можуть виникнути проблеми з подвійними стрибками. Якщо короткувата — доведеться весь час піджимати ноги.

Рекордсмени по стрибкам на скакалці

Великим шанувальником і популяризатором скакалки був відомий боксер Мохамед Алі. На показових виступах він стрибав 15 трихвилинних раунди з перервами в 1 хвилину і при цьому весь час підтримував дуже високий темп – 220 стрибків за хвилину.

Американець Джеймс Томпсон зміг 10 разів стрибнути через скакалку, одночасно тримаючи на собі трьох дівчат загальною вагою 185 кг.

В східно-корейському місті Пусон на спеціальних змаганнях 65-річний Пок Пон Та за годину змагань зі скакалкою виконав 14 628 стрибки (244 стрибка за хвилину).

Японець К. Судзуку перестрибнув через скакалку 37 427 раз підряд, ні разу до неї не доторкнувшись. На свій виступ він витратив 4 години 22 хвилини 50 секунд в темпі 142 стрибки за хвилину.

Обирайте свою скакалку в магазинах «СПОРТМАСТЕР» і вперед до світових рекордів!

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)