Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости Ассоциации » Київській середній спеціальній школі-інтернату №6 для глухих дітей подарували спортивний майданчик

Київській середній спеціальній школі-інтернату №6 для глухих дітей подарували спортивний майданчик

RSS

Сьогодні, 5 грудня, в учнів Київської середньої спеціальної школи-інтернату №6 для глухих дітей подвійне свято: відзначення 108 річчя школи та відкриття спортивного майданчика, який подарувала школі в рамках проведення акції Асоціації «Спортивна індустрія України» - «Спортивна індустрія - соціально незахищеним» компанія-член АСІУ - Інтератлетика . На свято прийшли до цієї школи почесні гості: Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Павленко Юрій Олексійович, Голова комітету ВР України, президент Асоціації «Спортивна індустрія України» Сушкевич Валерій Михайлович , генеральний директор компанії «Інтератлетика» Дегтярь Олег Михайлович, виконавчий директор Асоціації «Спортивна індустрія України» Копилов Георгій Петрович та ін. Свято пройшло в теплій атмосфері домашнього затишку та турботи: гості відвідали музей історії школи, були активними учасниками урочистого концерту учасників шкільного гурту «Соняшник».

Київська спеціальна школа для глухих дітей - одна з найстаріших установ, що навчає дітей з проблемами слуху, нині нараховує 108 рік свого існування. Саме сьогодні, відзначаючи цей святковий день, школа зібрала всіх своїх учнів - теперішніх та минулих, своїх шанувальників та гостей, у актовій залі.

З вітальним словом виступив Юрій Павленко, котрий висловив слова подяки дирекції школи за високий рівень організації виховання та навчання нечуючих дітей, адже саме в останні роки школа впроваджує програму інтегрованого навчання, за якою глухі діти навчаються з чуючими дітьми, що мають вади мовлення. І це є ще одним свідченням того, що ставлення суспільства до дітей кардинально змінилося - кожна дитина повинна відчувати та почувати себе незалежно від будь-яких вад здоров'я рівноправною. «Наша спільна робота - сказав міністр - щоб кожен указ президента та постанова уряду виконувались, щоб кожна дитина мала шанс на щасливе життя!».

Окрім того, за словами Юрія Олексійовича, важливо відзначити і теперішніх меценатів, котрі сьогодні встановили цей спортмайданчик для дітей, і це - лише перші кроки. «Сподіваюсь, що для такої компанії як «Інтератлетика» - це гарне починання саме у цій школі» - додав міністр.

З вітальним словом до гостей та учнів школи також звернувся Валерій Сушкевич, зазначивши, що відвідини цієї школи стали вже справжньою традицією: «Їжджу сам, беру з собою хороших людей. От сьогодні зі мною Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту, члени Асоціації «Спортивна індустрія» - концерн «Інтератлетика» І це не перший раз і «Спортивна індустрія», і «Інтератлетика» роблять все, щоб фізична культура і спорт ставали більш доступними для наших громадян, в тому числі для маленьких українців».

«Я поважаю і підтримую всі нозології - додав В.Сушкевич - але особливе ставлення у мене до людей з вадами слуху - адже все що ми, чуючі люди можемо сказати словами, у нечуючих кажуть очі. І як приємно бачити сьогодні багато яскравих очей, що промовляють до нас самі кращі слова...Хочеться сказати, що саме для таких очей ми з Юрієм Олексійовичем нещодавно, 2 грудня, працювали спільно у Кабміні над розпорядженням уряду стосовно людей з інвалідністю. І це розпорядження увійшло вдію, де основна увага приділялась вирішенню проблем інвалідів, у тому числі нечуючих. І зараз ми робимо все можливе і неможливе, щоб попередні переможці Дефлімпіади у Мельбурні-2005 стали знову-ж таки переможцями у наступному році в м. Тайпеї, Тайвань. І це - незважаючи а всі ознаки і реалії кризи».

Гості події стали учасниками та спостерігачами прекрасного дійства у виконанні учнів школи. Усіх приємно вразила та порадувала концертна програма: гімн школи у жестовому виконанні «Дом на горе», танок «Макарена», пісню у жестовому виконанні «Вчителько моя»; жестова пісня «Чарівна скрипка»; хіп-хоп танок «Шкільна перерва»; пісня «Іграшковий магазин»; пісенно-танцювальна композиція «Вітамінка»; пісенно-танцювальна композиція «Моя Україна». Усі почесні гості відзначили важливість виховання на навчання дітей інтегровано, про що свідчать успіхи школи-інтернату №6 для дітей з вадами слуху.

Довідкова інформація:
Утворена у 1900 році за ініціативою Опікунства Государині імператриці Марії Федорівни про глухонімих, школа впродовж століття виступає справжнім джерелом освіти для дітей з вадами слуху м. Києва. Приміщення першої школи було збудоване в 1902 році в особливій атмосфері благодійності та меценатства, яка панувала в Києві другій половині ХІХ століття. Будівництво коштувало 20 тисяч карбованців. В 1965 році на кошти Українського товариства глухих та міста збудовано сучасна будівля школи. Нині в школі навчається 223 учні, школа нараховує 25 класів, в ній працює 87 педагогів.

Компанія «Інтератлетика» - одна з провідних потужних компаній на ринку спортивної індустрії України, один із засновників та членів Асоціації «Спортивна індустрія України» (далі АСІУ). Компанія бере участь в акції АСІУ «Спортивна індустрія - соціально незахищеним» з початку діяльності Асоціації та започаткування акції - з вересня 2006 року.

 


comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)