Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости Ассоциации » Прес-конференція, приурочена п’ятиліттю Асоціації «Спортивна індустрія України»

Прес-конференція, приурочена п’ятиліттю Асоціації «Спортивна індустрія України»

RSS

Сьогодні, 19 вересня 2011 року, у приміщенні Державної служби молоді та спорту України відбулась прес-конференція, приурочена п’ятиліттю Асоціації «Спортивна індустрія України», а також проведенню в Україні V ювілейної національної виставки спортивних товарів і послуг GO!SPORT-2011 (29 вересня - 1 жовтня, вул. Салютна, 2 б, ВЦ «КиївЕкспоПлаза»), що традиційно проходить за підтримки Державної служби молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, Національного комітету спорту інвалідів України та Асоціації «Спортивна індустрія України». У заході взяли участь Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак,  президент Асоціації «Спортивна індустрія України», голова Комітету Верховної Ради України Валерій Сушкевич та представник Асоціації «Спортивна індустрія України», генеральний директор «Євроіндекс» Володимир Шмуклер.

Здавалось би, прес-конференція, присвячена 5-ти річному ювілею Асоціації «Спортивна індустрія України» та презентації ювілейної виставки із закличною назвою Go!Sport, що пройде незабаром у Києві у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза»,  мала би нести комерційний підтекст, проте сьогодні обговорювались важливі проблеми, що тісно пов’язані зі спортивною індустрією – питання забезпечення здоров’я українських громадян.  

Go Sport2011

Саме рівень розвитку індустрії, що обслуговує фізичну культуру та спорт, на думку Равіля Сафіулліна, корелює зі ступенем охоплення фізичною культурою та спортом усього населення України.  Популяризація спорту й зростання кількості осіб, які займаються ним, породжує відповідний попит на продукцію спортивних виробників, що перетворює цю галузь з допоміжної на таку, що найбільш динамічно розвивається. «Власне, представником цієї галузі в Україні є Асоціація «Спортивна індустрія України», що святкує цього року своє п’ятиріччя. Зауважу, що всякі часи були в цієї організації, період кризи, що охопив увесь світ, став справжнім випробуванням для її членів.  Однак, Асоціація вистояла і  вже вп’яте проводитиме цільову традиційну виставку Go!Sport, яка цього року обіцяє стати ще більш цікавою та інформативною. В цьогорічній  експозиції GO!Sport 2011, як і минулого року, будуть присутні понад 50 компаній з України, Білорусії, Росії, Чехії та Естонії, які представляють спортивне обладнання та інвентар, спортивне екіпірування, спортивні споруди, фітнес, здоров’я, спортивну медицину та реабілітацію. Учасники демонструватимуть більше 100 світових та вітчизняних брендів, серед яких Adidas, Asics, COLUMBIA, Elan, Inter Atletika, Joma, Mikasa, Mizuno, Mondo, Nike ACG, Reebok Professional, Senat, Stiga та інші. Для учасників та відвідувачів GO!Sport 2011 розроблено цікаву програму ділових і розважальних заходів. Джерелом професійних знань стануть конференції, семінари, круглі столи для всіх представників українського спортивного ринку. Визнані фітнес-фахівці поділяться  секретами ефективного бізнесу у цій галузі, розкажуть, як зробити свій фітнес-клуб популярним та процвітаючим. Цікава програма передбачається і в найбільш динамічній події виставки – фітнес–конвенції», - наголосив Голова Державної служби.

«Ювілей виставки, ювілей Асоціації, ювілей фізичної культури і спорту в Україні… На мою думку, усі ці дати пов’язані із загальною метою – покращення здоров’я українців.  Адже залучення людей до спорту, особливо молоді, дозволяє не тільки підвищити рівень їх фізичної підготовки та здоров’я, а й навіть знизити криміногенність у суспільстві, що опосередковано впливає на поліпшення економічної ситуації в країні. Це проявляється у зниженні державних витрат на забезпечення суспільного порядку, зменшення числа осіб, які мають наркотичну й алкогольну залежність,  а також підвищенні попиту на послуги у сфері спорту та спортивного сервісу», - підкреслив В.Сушкевич.

Утім, за його словами, насьогодні в Україні склалась загрозлива ситуація зі здоров'ям громадян, зокрема дітей та молоді. «В останні роки рівень здоров'я населення суттєво знизився, зокрема молодого покоління. Так, тільки 6% випускників загальноосвітніх шкіл можна вважати здоровими, близько 60% страждають на хронічні захворювання. Умовні показники здоров'я населення становлять 26%, а це втричі нижче за розвинені країни світу (понад 75%). Скорочується кількість населення, знижується середня тривалість життя; Україна перебуває серед країн-лідерів за кількістю споживання алкоголю та кількістю курців, загрозливих масштабів набула гіподинамія серед дітей та підлітків.  Кожен третій працездатний українець палить. Від алкоголю і наркотиків щороку гине понад 40 тисяч людей. Україна на сьогодні посідає перше місце в Європі за кількістю споживання алкоголю на душу населення.  При цьому знижується загальний рівень заняття населення фізичною культурою та спортом. Так, якщо в 1990 році в Україні фізичною культурою та спортом займалися 11 мільйонів людей, що становило тоді 21,2% населення,  то станом на другий квартал 2011 року активно займаються спортом лише 13% українців, тоді як серед мешканців Скандинавії цей показник сягає 75 – 80%.  Поза тим складовими формування здоров'я є: спосіб життя – до 50%, вплив навколишнього середовища – до 20%, спадковість – до 20%, доступність і якість медичної допомоги – до 10%. Саме тому однією із засад державної стратегії в галузі спорту є впровадження культу здорового способу життя, заняття фізичною культурою як основою здоров'я і довголіття. З іншого боку – важливо саме на державному рівні забезпечити доступність спортивних об’єктів для усіх категорій громадян України, а також державну підтримку унікальної галузі, яка обслуговує фізичну культуру і спорт та забезпечує здоров’я української нації – спортивної індустрії України», - підкреслив Валерій Сушкевич.

Саме оснащення та переоснащення спортивної інфраструктури має стати чільним завданням спортивної індустрії на думку В.Бринзака. «В Україні є великі традиції, які потрібно відновлювати: це, наприклад, виготовлення спортивних санок, лиж  та багато іншої спортивної продукції й оснащення, яких так потребують наші спортивні федерації. Приємно, що щороку, вже п’ять років поспіль, разом з Асоціацією ми відкриваємо традиційну професійну виставку, яка дає можливість ознайомитись з новими технологіями та продукцією вітчизняної та зарубіжної спортивної індустрії, вивчати ноу-хау цієї галузі та ділитись власним досвідом. Я вважаю, що для нас це вкрай необхідно, адже усім відомо, що нехватка спеціального оснащення притаманна багатьом видам спорту», - наголосив Володимир Михайлович. Вітаючи Асоціацію «Спортивна індустрія України» з її п’ятиліттям, він висловив упевненість, що саме компаніям-членам Асоціації буде під силу взяти участь у побудові спортивних споруд до майбутніх Олімпійських ігор 2022 року.

Окремо про майбутню виставку Go!Sport-2011, її новинки розповів В.Шмуклер, наголосивши на важливості такого заходу для усіх верств населення: «На цьогорічній виставці, окрім традиційних урочистостей та великої кількості офіційних заходів – круглих столів, конференцій та ін., передбачається низка нових яскравих знакових подій: підсумки дебютного конкурсу «Зірка спортивної індустрії», а також конкурсу серед спортивних журналістів «Спортивне перо-2011», окремо будуть визначені кращі виробники та поставщики фітнес-обладнання. Загалом, тематично виставку можна умовно поділити на 3 частини: фітнес-індустрію та усе навколо фітнес-індустрії; технології та обладнання для спортивних споруд; а також спортінвентар та одяг. Надзвичайно цікавою цього року буде фітнес-конвенція».

Що ж, усі ми очікуватимемо відкриття виставки 29 вересня, що відбудеться об 11:00 у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», вул. Салютна, 2 б, та запрошуємо усіх, щоб ознайомитись з новинками та досягненнями вітчизняного та зарубіжного ринку спортивних товарів та послуг.

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)