Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости Ассоциации » Сушкевич Валерій: «Здоров’я нації тісно пов’язано з розвитком спортивної індустрії України, з її матеріально-технічною базою»

Сушкевич Валерій: «Здоров’я нації тісно пов’язано з розвитком спортивної індустрії України, з її матеріально-технічною базою»

RSS

Сушкевич Валерій: «Здоров’я нації тісно пов’язано з розвитком спортивної індустрії України, з її матеріально-технічною базою»

Сьогодні, 21 липня 2009 року, в приміщенні Міністерства України у справах сім’ї, молоді і спорту у залі для прес-конференцій (2 поверх) відбулась презентація каталогу «Спортивна індустрія України»-2009. У події взяли участь міністр України у справах сім’ї, молоді і спорту Павленко Юрій Олексійович, голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, президент Асоціації «Спортивна індустрія України» Сушкевич Валерій Михайлович, перший віце-президент Національного олімпійського комітету України Бринзак Володимир Михайлович, голова підкомітету по роботі зі ЗМІ Асоціації «Спортивна індустрія України», видавець журналу Life& Sport Magazine, директор ТОВ «Лінар-Медіа» Рудакова Лілія Олександрівна, виконавчий директор Асоціації «Спортивна індустрія України» Копилов Георгій Петрович, представники членів-компаній Асоціації «Спортивна індустрія України» та засобів масової інформації.

Починаючи презентацію, Валерій Сушкевич розповів про історію створення каталогу Асоціації «Спортивна індустрія України», його перший минулорічний випуск, який успішно був реалізований компанією-членом АСІУ ТОВ «Спорт Тур Маркетинг», та його презентацію в кулуарах Верховної Ради України, що відбулась 5 червня 2008 року. Минулорічний каталог було вручено кожному народному депутатові України, цьогорічний каталог, випущений зусиллями компанією-членом АСІУ ТОВ «Лінар-Медіа» вирішено презентувати саме у приміщенні профільного для Асоціації «Спортивна індустрія України» Міністерства України у справах сім’ї, молоді і спорту.

Каталог «Спортивна індустрія України» за словами В.М.Сушкевича - видання надзвичайно актуальне для всієї спортивної галузі України, оскільки воно об’єднало та потужно відобразило на своїх сторінках понад 300 компаній вітчизняного ринку: це і виробники спортивного обладнання, спортінвентарю, спортивних споруд, спортмайданчиків, у тому числі спортивні майданчиків для дітей, дитячих площадок, спортивного одягу та екіпірування тощо. Наклад видання – 3000 екземплярів, що будуть розповсюджуватись безкоштовно».

Валерій Сушкевич вважає: «Каталог є цікавим і в контексті підготовки до Євро-2012, видання цього каталогу дає можливості усвідомити, що український виробник робить і може зробити для Євро-2012».

«Хоча в Україні спостерігається стагнація бізнесу, у спортивній індустрії є варіант оптимізму. – додає Сушкевич. - Ми віримо, що здоровий спосіб життя буде домінантою в нашому суспільстві. До речі, в передостанній день роботи Верховної Ради у порядку денному стояла нова редакція Закону України «Про фізичну культуру і спорт». Презентація саме у стінах профільного міністерства нас спонукає думати і сподіватись, що Парламент прийме нову редакцію цього важливого для всіх Закону».

Естафету промов продовжив Міністр Ю.О.Павленко: «Не дивлячись на те, що в Україні, як і у всьому світі спостерігаються кризові явища в економіці і фінансовій системі, у населення щорічно зростає потреба займатися фізичною культурою і спортом. Якщо раніш в Україні масово займались до 10 % населення, то цього року – більше 15%.» Це саме і стосується спортивної індустрії в цілому: за останні три роки за словами міністра кількість компаній у сфері спортивної індустрії зросло більш ніж у два рази, а обсяг їх товарообігу – майже у п’ять разів.»

«Не дивлячись на кризу, що має прояв в багатьох сферах, - додав Юрій Павленко - в спортивній індустрії відбувається позитивний поступовий розвиток. Можливо, він дещо сповільнений у порівнянні з минулими роками, не такий стрімкий та динамічний, але він є. Асортимент продукції та послуг спортивної індустрії також значно розширився. Зараз в Україні є величезний ринок внутрішніх виробників, починаючи з простого дитячого майданчика, закінчуючи Національним Олімпійським стадіоном, де є багато робіт для спортивної індустрії України. Як уряд, Кабінет Міністрів ми будемо і надалі сприяти, щоб спортивна індустрія України і надалі розвивалась. Окрім того, приємно, що Асоціація «Спортивна індустрія України» стала впливовою громадською організацією і об’єднала потужних гравців спортивного ринку нашої держави. АСІУ знає як працювати і вміє працювати! Також приємно, що спортіндустрія з перших днів роботи створює рівні умови для усіх верств населення, враховуючи особливі потреби людей з інвалідністю, таким чином роблячи спорт і фізичну культуру доступною для всіх».

Володимир Бринзак привітав всіх учасників ринку спортіндустрії з виходом чергового каталогу, додавши: «Розвиток олімпійського руху можливий тільки за умови розвиненої спортивної індустрії». Він побажав всім виробникам і всім, хто працює на ринку спорт індустрії досягти таких успіхів, щоб вітчизняні олімпійці могли рекламувати не іноземних виробників, а виробників з України. Тоді наш спорт зробить ще більший крок уперед».

До виступаючих долучилась Лілія Рудакова, додавши, що до каталогу на безоплатній основі увійшло близько 250 компаній. Вона висловила надію, що наступного року буде ще цікавішим та повнішим, а також сподівання, що він стане справжньою допомогою і для учасників каталогу, і для потенційних споживачів широкого кола спортивної продукції. По закінченню презентації журналісти задавали учасникам брифінгу запитання, а пізніше каталог було вручено кожному, хто був присутній на брифінгу.

Прес-служба АСІУ, www.asiu.org.ua

Додаткова інформація про Асоціацію: «СПОРТИВНА ІНДУСТРІЯ УКРАЇНИ»: БОРОТИСЬ І НІКОЛИ НЕ ЗДАВАТИСЬ!

"Спортивна індустрія України" є асоціацією, створеною з метою постійної координації господарської діяльності членів Асоціації, які здійснюють її в Україні у сфері виробництва і реалізації товарів спортивної індустрії, а також в інших тим або іншим способом пов'язаних галузях.

Факти з історії: 30 червня 2006 року на зборах засновників було ухвалено рішення в створенні АСІУ (Засновниками виступили: ТОВ«Спортмастер», ТОВ«Спортивний магазин «Інтер Атлетика»», ТОВ«Євроіндекс», «Pro Fitness Consulting», Організація Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»). 9 вересня 2006 року за участю Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ю.О.Павленка, в День фізичної культури і спорту України, в приміщенні Виставкового центру „КиївЕкспоПлаза" відбулися перші розширені загальні збори АСІУ, на яких Асоціація не тільки була презентована широкій громадськості, але й були намічені цілі та завдання роботи на рік.

За більш ніж два роки роботи наша Асоціація не тільки розширювала свої ряди і удосконалювала свою структуру: за перший рік роботи до складу Асоціації прийнято 14 нових членів, то наразі членами АСІУ є понад 40 (детальніше: www.asiu.org.ua). Впродовж цього часу АСІУ реалізувалась упевнено і настирливо, часом докладаючи великих зусиль, щоб реалізувати намічені цілі. Було багато труднощів, проблем, але і було немало позитивних моментів і, фактично, досягнень. У перший же рік роботи було створено комітети АСІУ та визначено пріоритети роботи, якими вони керуються в своїй діяльності (спочатку - 7, а також 3 підкомітети, насьогодні в АСІУ - 7 комітетів, які функціонально реорганізовано, та вже 5 підкомітетів. Комітети: з виробництва спортивних товарів, з торгівлі спортивними товарами, по будівництву та обладнанню спортивних споруд, сфери спортивних послуг, по зовнішньоекономічним зв’язкам, спортивного маркетингу, (інвестиційної діяльності – ліквідовано!), комітет зі зв’язків та взаємодії з державними органами влади та громадськими організаціями. Підкомітети: по роботі зі ЗМІ, інформаційних технологій, легкої промисловості, зимових видів спорту, (машинобудівний – ліквідовано!), водних видів спорту). На майбутнє перед нами стоїть задача підвищення ролі комітетів в діяльності АСІУ, зокрема, в роботі з державними і муніципальними установами, а також, керуючись нашими задачами, одержаним досвідом, досягненнями і створеною мотиваційною політикою, у питанні залучення нових компаній для членства в АСІУ.

Протягом всього окресленого періоду діяльності АСІУ активно співпрацювала з центральними органами виконавчої влади України, заручилася підтримкою Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, Національного олімпійського комітету України. Хочеться відзначити підтримку керівників цих інституцій – в ході проведення робочих зустрічей з міністром профільного міністерства, президентом НОКУ не тільки прозвучали слова підтримки робочих ініціатив і діяльності АСІУ в цілому, але і визначені представники АСІУ - радники Міністра і Президента НОКУ, намічені загальні спільні плани робіт. Практична реалізація сумісних планів відбулася, зокрема, в процесі організації і проведення вже традиційної всеукраїнської виставки Go!Sport – це участь в спільних прес-конференціях, реалізація дій по популяризації виставки і т.д. Тут найважливішим, навіть ключовим моментом стало включення і розгляд питання вітчизняного виробника галузі фізичної культури і спорту в регламенті колегії профільного Міністерства. Знаковим є те, що дана колегія розглянула питання спортивної індустрії саме в 2-й день проведення першої виставки Go!Sport, а учасники колегії – представники всіх регіонів України - змогли взяти участь в розробленій в рамках проведення виставки презентаційній сесії "Go!Sport - майданчик інновацій і пропозицій", який дозволив найактивніше зробити акцент на вітчизняному виробництві, показати всі новинки та інновації і спеціально розроблені пропозиції представників спортивної індустрії для державних установ. По результатам роботи колегії є наказ профільного Міністерства.

Асоціація, не зважаючи на свою молодість, завоювала довіру та авторитет не тільки в Україні, але й поза її межами. Так, 19-22 лютого 2007 року, на запрошення Асоціації підприємств спортивної індустрії, РФ (м. Москва), делегація АСІУ в кількості 18 чоловік прийняла участь в міжнародній виставці ispo Росія і четвертому національному форумі «Спортивна індустрія Росії», який проходив в МВЦ «Крокус Експо». Головною подією участі у виставці стало підписання Генеральної угоди про співпрацю між недержавною некомерційною організацією «Асоціація підприємств спортивної індустрії» і Асоціацією «Спортивна індустрія України». Хотілося б наступного року не тільки підтримувати співпрацю з АПСІ, але, наслідуючи їх позитивний досвід, ще активніше упровадити також і позитив міжнародної діяльності АПСІ, зокрема, в питанні вступу до Європейської і Світової асоціацій спортивної індустрії і ін.

Важливим питанням роботи АСІУ є ініціатива систематизації об'єктів, підприємств, компаній і організацій спортивної індустрії України, яка була цілком підтримана профільним Міністерством і його керівником. АСІУ була розроблена та реалізована концепція каталогу "Спортивна індустрія України". Важливо, щоб цей ініційований АСІУ систематизований каталог-довідник спортіндустрії України був представлений в уряді, в Кабінеті Міністрів, міг стати справжньою допомогою для кожного управлінця, кожного держслужбовця.

Особливої уваги також заслуговує питання створення третейського суду при АСІУ, що також успішно реалізований Асоціацією. Так, 24 листопада 2008 року був зареєстрований постійно діючий третейський суд при Асоціації «Спортивна індустрія України». Головою третейського суду при АСІУ було обрано народного депутата України Притику Дмитра Микитовича, заступником – Слоєва Ігоря Степановича. У складі суду при АСІУ – 13 осіб. Загалом, Третейський суд – недержавний незалежний орган, що утворюється за угодою або відповідним рішенням заінтересованих фізичних та/або юридичних осіб у порядку, встановленому Законом «Про третейські суди», для вирішення спорів, що виникають із цивільних та господарських правовідносин. Основним завданням Третейського суду, згідно чинного законодавства, є захист майнових прав і інтересів громадян та юридичних осіб шляхом всебічного розгляду і вирішення спорів у відповідності до законодавства. Правила і порядок третейського розгляду встановлюються прийнятим на основі закону України «Про третейські суди» Положенням і Регламентом постійно діючого Третейського суду. Рішення, прийняті третейським судом, виконуються сторонами добровільно, є остаточними і оскарженню не підлягають. Більш детальна інформація розміщена за адресою: www.asiu.org.ua.

Одна з найважливіших задач, які переслідує АСІУ, є захист і підтримка підприємств і організацій спортивної індустрії. У цьому плані позитивним є досвід АСІУ у своєчасному реагуванні на деякі «антикризові» заходи, що призводять до погіршення роботи підприємств та установ у галузі спортивної індустрії (згадаймо так звану 13% надбавку, що була знята і за зверненням АСІУ). Окрім того, нами розроблено пакет документів по удосконаленню чинного законодавства. З одного боку - це оптимізація митної політики по відношенню до компаній спортивної індустрії, що займаються імпортом і експортом продукції, особливо висококласної екіпіровки, споряджень, устаткування для спорту вищих досягнень і масового спорту, які не виробляються в Україні. Нашою пропозицією є саме встановлення справедливих митних тарифів, а також, створення для компаній-членів АСІУ так званого «зеленого коридору». З другого боку, оскільки ринок спортивної індустрії України останніми роками дуже активно розвивається, умови роботи в ньому стають все більш конкурентними (це торкається, в більшій мірі, ринку споживання), а сам ринок, на жаль, все більше заповнюється контрафактною продукцією – АСІУ також розроблені пропозиції по підтримці вітчизняного виробника. Окрім того, у зв’язку з кризовою ситуацією в світі, АСІУ працює також над вдосконаленням законодавчої бази, що регулює діяльність галузі, з метою покращення стану підприємств та установ спортивної індустрії України.

Впродовж усіх років діяльності Асоціації проводилась активна робота АСІУ, її членів у впровадженні і підтримці доброчинних ініціатив: з листопада 2006 року триває акція АСІУ „Спортивна індустрія - соціально незахищеним" (Харків, Дніпропетровськ, Київ, Донецьк тощо), Міжнародний день захисту дітей (Київ), Всеукраїнський конкурс "Рівні можливості очима дитини", цільова допомога інваліду з дитинства Євгенію Добжицькому (м. Київ) - як найактивнішому телевболівальнику Паралімпіади-2006 в Турині, допомога діткам з інвалідністю м. Маріуполя і школярам села Верхнього Львівської обл., доброчинна підтримка шкіл, зокрема лінгвістичної школи № 12 м. Ірпеня, Київської середньої спеціальної школи-інтернату № 6 для глухих дітей та № 9 для глухих дітей, військових частин і установ тощо.

За час роботи Асоціації чимало було зроблено і в напрямку популяризації АСІУ, її членів:

- створений Інтернет-портал АСІУ www.asiu.org.ua, який щоденно, навіть, практично, щогодини стає все більш популярним. За порівняно короткий період діяльності порталу зафіксовано майже 36 тисяч відвідувачів; зараз - більше 700 відвідувачів щотижня;

- розроблено і розміщено в пресі публікації про АСІУ, її членах (газета «Факти», «Спортивна газета», газета «День», «Life& Sport» і т.д.) - інтерв'ю в електронних ЗМІ (Інтернет-публікації в Ліга-бізнес, інтерв'ю на телебаченні - 1-й національний, 5-тий канал, канал Верховної Ради - РАДА, програма Подолання, 24 канал, радіо – Національне радіо, Українське радіо, Радіо Київ, Наше радіо, Радіо Ера тощо)

- проведені брифінги для журналістів (2006, 2007, 2008 рр.), а також бенефіс для ЗМІ в день радіо і телебачення (2006 р.).

Безумовно, однією з найважливіших публічних подій щороку для АСІУ є всеукраїнська виставка Go!Sport, яка, охоплюючи, практично всі ЗМІ, надає новий поштовх для розвитку АСІУ, її членів, а також сприяє популяризації спорту і фізичної культури української нації. Також важливо, що члени АСІУ, а саме компанія „Євроіндекс" і виставковий центр „КиївЕкспоПлаза" продумують чітку систему популяризації АСІУ на виставці, докладають чимало зусиль для організації прес-конференцій, розробки цікавої і насиченої програми виставки, яка з року в рік стає більш цікавою і продуктивною. Приємно також, що до першого дня діяльності виставки за підтримки АСІУ було розпочато вихід українського журналу inSports. Саме цей журнал покликаний слугувати спортивній індустрії України, показувати її новинки, рекламувати її діяльність, популяризувати вітчизняного виробника і новини законодавства України, пов'язані з сферою спортивної індустрії.

В подальшій роботі нам потрібно активніше залучати фахівців міжнародного рівня до консультацій, експертиз і заходів АСІУ, перш за все, в плані розробки технічних регламентів шляхом застосування міжнародних стандартів. Також продовжувати роботу по розвитку вітчизняного ринку спортивних товарів (питання контрактного виробництва брендової продукції, організація виробництва нових, високотехнологічних, що не вироблялися раніше на території України спортивних товарів (тут слід врахувати досвід уряду Росії по відміні митного збору на устаткування, комплектуючі і матеріали для виробництва таких товарів).

Відновлювати галузь, добиватися, щоб її продукція стала конкурентноздатною по відношенню до провідних світових виробників буде непросто, і ми повинні докласти всі зусилля для вирішення цієї задачі. Однією з форм нашої роботи по просуванню товарів вітчизняних виробників буде організація Асоціацією щорічного конкурсу на здобуття Національної премії у області кращої компанії в галузі спортивної індустрії (згідно розробленим номінаціям).

Отже, планів і доробок - немало. Безумовно, АСІУ необхідно взяти найактивнішу участь в реалізації державних і муніципальних програм в галузі фізичної культури і спорту, в реалізації підготовки до "Євро-2012", устаткуванні об'єктів, що будуються, розширювати і укріплювати співпрацю з органами державної влади і управління. Ми також багато чого чекаємо від роботи членів правління АСІУ, наших колег в нашому профільному Міністерстві і радників в інших інституціях по лобіюванню інтересів спортивної галузі і усуненню адміністративних бар'єрів, по втіленню в життя розроблених пропозицій по вдосконаленню чинного законодавства.

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)