Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости Ассоциации » В спортивній індустрії з’явились «новітні» методи брудної конкурентної боротьби

В спортивній індустрії з’явились «новітні» методи брудної конкурентної боротьби

RSS

Ситуація в Україні на сучасному етапі впливає на всі галузі життя і розвитку держави. Не виключенням є і власне спортивна галузь – фізичної культури і спорту, та галузь, яка її обслуговує – спортивна індустрія. Однак, не тільки наявний стан у державі турбує вітчизняну спортіндустрію: на цьому ринку з’явились нові методи боротьби з конкурентами – постановочні флешмоби та замовні популістські «мітинги», які не мають за собою ніякої об’єктивної основи, окрім нечесної боротьби за сфери збуту.

 

Більше восьми років тому, для об’єднання зусиль компаній, що займаються розвитком спорту і Україні, в першу чергу – масового, дитячого, підтримки вітчизняного виробника, а також компаній, які працюють для розвитку спортивної галузі в Україні, було створено Асоціацію «Спортивна індустрія України», гаслом якої стало: «АСІУ – індустрія здоров’я». Разом із президентом АСІУ, народним депутатом України, президентом Паралімпійського комітету України Валерієм Михайловичем Сушкевичем, компанії-члени АСІУ визначили важливі завдання щодо розвитку спортивної галузі України, адже спорт і здоров’я нації – надбання держави, важлива складова та запорука її процвітання, які впродовж усіх років становлення АСІУ успішно впроваджували у життя.

 

Уже через рік було видано перший, а згодом і наступні каталоги «Спортивна індустрія України», які не мали аналогів в країні, була організована унікальна щорічна виставка індустрії спорту Go!Sport, яка згодом включила в себе й однойменну фітнес-конвенцію. Це були, без перебільшення, революційні події в спортивному житті держави. За підтримки і благодійним починанням компаній-членів АСІУ «Делта Спорт», «ІнтерАтлетика», «Спортмайстер Україна», «СпортСервіс», «Колумб», «Денпол» та багатьох інших вже кілька років поспіль проводиться безстрокова акція: «АСІУ - соціально незахищеним».

 

Компанії-члени Асоціації взяли під свою опіку десятки закладів та установ - інтернатів, шкіл, де навчаються або проживають молодь та діти з інвалідністю. Асоціацією були побудовані спортивні, дитячі майданчики, облаштовані тренажерні зали і місця для заняття спортом та тренуваннями, передані у дарунок спортивний одяг, взуття та обладнання. Так, наприклад, у с.Степанівка Вінницької обл. компанією «Спортмайстер Україна» було облаштовано комп’ютерний клас.

 

Велика допомога надається військовим частинам Військових Сил України, у тому числі військовим навчальним закладам: на тренажерах, які були подаровані АСІУ, займаються і вдосконалюють свою майстерність сотні захисників Батьківщини. Ця діяльність АСІУ продовжується на постійній основі. Компанії Асоціації спонсорують проведення змагань, виготовляють нагородну атрибутику, надають практичну допомогу в організації змагань.

 

Саме у час, коли спорт не фінансується державою, компанії-члени АСІУ значно компенсують цю прогалину. Цікавий факт, тільки ГК «Спортмайстер України» платить податків в бюджет держави п’яту частину від всього бюджету країни, що виділяється на розвиток спорту і значно більше, ніж передбачається в бюджеті міста Києва на рік (в спортивній галузі).

 

Однак, останнім часом, нас тривожить те, що деякі наші співвітчизники, виконуючи завдання конкурентів та деяких чиновників, проводять різні сумнівні акції біля магазинів компаній-членів АСІУ. Нещодавно ми стали свідками такого спектаклю біля одного із магазинів «Спортмайстер Україна», учасники якого бойкотували начебто російські товари, яких (парадокс!) насправді в цих магазинах немає. Учасники модного тепер флешмобу перекрили вхід в магазин, провели «постановочну» зйомку, особливо не розбираючись в темі. Тому зрозуміло, що їхнім завданням було не подання правдивої інформації, а реалізація оплаченого кимось замовлення проти компанії «Спортмайстер Україна». У той же час, вони перешкоджали роботі магазину, створили незручності покупцям, нанесли збитки компанії.

 

Поза тим, «Спортмайстер Україна» - це компанія, зареєстрована в Україні, і є українською компанією. У її мережі (по всій Україні) - майже 140 магазинів, в яких працюють і платять податки більше 2000 співробітників-громадян України.

 

Компанія входить до числа компаній - найбільших платників податків. В державну казну щорічно перераховується більше 160 000 000 грн. різних податків та зборів. Так, тільки за минулий рік «Спортмайстер Україна» оплатив 161 869 710 грн. різних податків та зборів, серед яких 98 696 710 (податок на прибуток, ПДВ, митний збір), 41 242 000 (нарахування на ФОТ), 21 931 000 (інші податки).

 

В мережах компаній-членів АСІУ, у тому числі і «Спортмайстер Україна» - якісні, конкурентоздатні, розраховані на масового споживача товари, випущені в США, Німеччині, Італії, Україні, Китаї тощо. Компанія в своїй мережі продає товари по низьким цінам, доступним для споживачів, і реалізує систему високих сезонних знижок. Тому товари в мережі магазинів стають товарами соціальної значимості.

 

Особливо хочеться відзначити роль Асоціації «Спортивна індустрія України» і компаній-членів АСІУ в такому важливому питанні, як благодійна діяльність по забезпеченню воїнів в зоні АТО термобілизною, теплими шапками і рукавицями, носками, спальними мішками. Ці товари по оцінці волонтерів та самих солдатів – високої якості.

 

Відповідно, виникає питання: кому потрібна ця акція? Кому потрібне закриття мережі магазинів «Спортмайстер»? Навіщо закривати українську компанію та залишити без роботи тисячі людей – громадян України, яким і так важко виживати в сучасних реаліях? Навіщо залишати людей можливості купити якісні спортивні товари та обладнання? Риторичні запитання, на які, на жаль, у нас немає відповіді…Хоча є: конкуренти намагаються перерозподілити ринок…

 

Говорячи про розвиток спорту в Україні, ми глибоко впевнені, що спорт здатний об’єднувати, він не має кордонів, і прийде той час, коли це зрозуміють і політики і ті, хто їх оточує.

 

Нам, компаніям-членам АСІУ, хочеться продовжувати будівництво спортивних майданчиків, міні-стадіонів, басейнів, кортів, бігових доріжок, футбольних, баскетбольних і волейбольних полів та площадок для масового споживача. Ми за виробництво товарів спортивної індустрії у нас в країні, за заняття спортом наших дітей в школах, секціях, на дворових площадках.

 

Любов до заняття спортом переможе. Підтримаємо тих, хто цим займається!

 

Виконавча дирекція АСІУ

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)