Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости спорта » Зустріч спортсменів параолімпійської збірної в аеропорту Бориспіль

Національна паралімпійська збірна команда України завжди була і буде у фокусі АСІУ

RSS

11 вересня року в аеропорту «Бориспіль» (термінал D) Україна зустрічала своїх героїв – спортсменів-паралімпійців, які тріумфально виступили на літніх іграх у столиці Великобританії (Лондоні). Разом зі всією Україною наших паралімпійців з великими букетами квітів та гарним настроєм зустрічали представники компаній-членів Асоціації «Спортивна індустрія України»: Копилов Георгій – виконавчий директор АСІУ; Мацак Юрій, Шкуратов Максим, Волошин Олег, Суботіна Олександра – «ІнтерАтлетика»; Слоєв Ігор - «Спортмастер»; Владико Сергій – JOMA; Колесник Валентин – ДЕНПОЛ.

зустріч збірної

Нагадаємо, що за одинадцять змагальних днів українці вибороли  32 золоті, 24 срібних та 28 бронзових нагород. Тобто на 10 медалей більше, аніж чотири роки тому у Пекіні-2008. Отож, на хвилюючій зустрічі в бориспольському аеропорту ми вкотре пораділи успіхам наших спортсменів. Ще б пак! В їхню честь у Лондоні 32 рази лунав Гімн України та 84 разів підіймався наш державний прапор. Україна відкрила себе для світу – через паралімпійський подвиг наших 150 спортсменів. Заради справедливості варто відзначити: ці ігри для нашої команди були дещо неоднозначними, насамперед, через скандали з золотою медаллю Марії Помазан (що тривали практично впродовж усієї Паралімпіади й завершилися заміною «золота» на срібну нагороду). Проте загалом, спортивні результати були досить успішними. Вже вдруге національна збірна утримує четверту позицію у неофіційному заліку Паралімпійських ігор.

зустріч параолімпійців

Кращими серед кращих стали Наталя Прологаєва (3 золотих та 1 срібна нагорода у плаванні), Максим Веракса (3 золотих та 1 бронзова нагорода у плаванні), Євгеній Богодайко (2 золоті та 2 срібні нагороди у плаванні), Роман Павлик (2 золоті та 2 бронзові нагороди у легкій атлетиці), Юрій Царук (2 золоті нагороди у легкій атлетиці), Єгор Дементьєв (2 золоті нагороди у велоспорті) та багато-багато інших спортсменів, які щодня виборювали численні нагороди. Загалом, із 150 паралімпійців 22 отримали золоті нагороди (а це, погодьтесь, – гідний результат).

Максим Веракс

Переможний виступ кожного спортсмена – це заслуги і Національного комітету спорту інвалідів України (НКСІУ), і Українського центру з фізичної культури та спорту «Інваспорт», і тренерів, і лікарів. Цілком вірогідно, що наші спортивні досягнення були б ще кращими, якби не ціла низка серйозних причин. Саме них сьогодні і вказує президент НКСІУ, голова парламентського Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, з котрим відбулась розмова представників АСІУ:

– Ми побили рекорди за всю історію участі національної збірної в Паралімпіадах: завоювали 84 медалі й отримали четверте місце в загальнокомандному заліку, – говорить Валерій Михайлович. – На жаль, у столиці Великобританії не надали можливості показати більш кращі результати, на які здатні наші спортсмени…

Валерій Сушкевич

За його словами, до українських спортсменів організатори ігор у Лондоні ставилися досить упереджено. Цей неприємний факт Сушкевич пов`язує з тим, що сьогодні існує «проблемність статусу України в Європі та світі».

– Я відчув цю проблемність на власній шкурі на кожному змаганні, на всіх зустрічах із офіційними особами, – продовжує президент НКСІУ. – Упереджене ставлення проявлялося у вирішенні багатьох питань, пов’язаних з поточними виступами української команди. І це, м’яко кажучи, не радувало. Такої складної ситуації в мене ще не було з часів Атланти – нашої першої  Паралімпіади. Я ще ніколи не боровся за справедливість так, як у Лондоні.

Окрім зовнішніх проблем були й внутрішні. По-перше, внаслідок отримання важких травм низка українських спортсменів так і не змогла прибути до столиці Великобританії. Цей факт, до речі, зіграв не останню роль у тому, що національна футбольна команда у фінальному матчі програла своїм багаторічним суперникам – представникам Росії (рахунок 0:1 на користь росіян). По-друге, Національний центр параолімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів Україні в Євпаторії (який вважається кузнею чемпіонів) сьогодні, за словами президента НКСІУ, «не вилізає з десятків, сотень перевірок, які його тероризують». По-третє, відсутність належного фінансування НКСІУ призвела до дефіциту коштів на закупівлю обладнання й екіпіровки, а також для матеріальної підтримки самих спортсменів.

–        Ще під час розгляду проекту держбюджету-2012 я як депутат Верховної Ради та голова профільного парламентського Комітету, намагався довести урядовцям і парламентаріям, що необхідно виділити кошти на інвентаризацію й обладнання нашої паралімпійської команди, – нагадує Валерій Михайлович. – Проте питання з фінансуванням вирішили лише в березні нинішнього року, коли під загрозою опинилася взагалі підготовка до Паралімпіади…

Та незважаючи на всі ці складнощі й негаразди, команді Сушкевича вдалося досягти найголовніше – підняти престиж нашої держави та ще раз переконливо довести, що українські паралімпійці були й залишаються одними з найсильніших в Європі. Навіть серед простих уболівальників збірна України завоювала незвичайну популярність: про неї писали как про «феноменальну», як про активну конкурентку  збірної Великобританії (країни-господарки ігор і батьківщини паралімпійського руху). На тверде переконання Валерія Михайловича, Ігри в Лондоні показали, що дух цивілізованого ставлення до людей з ознаками інвалідності (як це, до речі, характерно для Великобританії) вже почав пронизувати й нашу неньку-Україну: замість «інвалідської» дискримінації в суспільстві поступово формується розуміння щодо рівних прав і можливостей для таких категорій громадян.

команда параолімпійської збірної України

Валерій Сушкевич був приємно здивований активним вболіванням за національну паралімпійську збірну команду усією Україною, у тому числі – представниками Асоціації «Спортивна індустрія України». Одна із компаній  - JOMA - у підтримку українських паралімпійців вивісила бігборд із щирим вітанням для наших героїв: «Для нас ви всі переможці!» До речі, українські спортсмени-паралімпійці екіпіровані у взуття та аксесуари від JOMA.

Втім, національна паралімпійська збірна команда України, завжди була і буде у фокусі для членів АСІУ. За словами виконавчого директора АСІУ Георгія Копилова, Асоціація «Спортивна індустрія України» й надалі продовжуватиме курс на підтримку українських спортсменів, які вже готуються до нових змагань – Паралімпіади-2016 у бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

 

Прес-служба АСІУ

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)