Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Go!Sport » Виставка GO!Sport: спорт – як бізнес, спорт – як життя, спорт – як здоров’я

Виставка GO!Sport: спорт – як бізнес, спорт – як життя, спорт – як здоров’я0308

RSS

1-4 жовтня у столичному виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» успішно пройшла друга національна виставка спортивних товарів та послуг GO!Sport.
Уже другий рік поспіль виставку організовує компанія «Спорт Тур Маркетинг» з партнером - компанією «Євроіндекс», за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Національного Олімпійського комітету України та Асоціації «Спортивна індустрія України».

У відкритті виставки взяв участь Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент Асоціації «Спортивна індустрія України», президент Асоціації «Спортивна індустрія України», Голова Комітету ВР України Валерій Сушкевич та Голова комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко.

GO Sport 2008

Виступаючі підкреслили, що ринок спортивної індустрії в Україні став більш насиченим та структурованим у порівнянні до минулого року. «Дуже приємно, що торгівля спортивними товарами помітно прогресує, порівняно з минулими роками. За останні три роки українські компанії вийшли на обсяг ринку в 1 мільярд доларів на рік. Це свідчить про те, що українці стали більше уваги приділяти спорту та здоровому способу життя - на спорт українці витрачають сьогодні близько $25 на людину на рік проти $20,8 півтора року тому» - сказав Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, за словами Міністра, активно співпрацює з українськими дистриб'юторами та виробниками. Помітною статтею прибутку для них стали програми Міністерства - "Спорт для всіх", "Олімпійське літо" та інші. Сучасним спортивним обладнанням, яке поставляють українські компанії, забезпечуються споруди, що постійно будуються за кошти Міністерства по всій Україні. Павло Костенко як глава профільного комітету ВР додав, що представлена на виставці вітчизняна спортивна індустрія, її досягнення дають змогу не тільки пізнати рівень спортивної індустрії України цілому, але й стати спонуканням до дії багатьом вітчизняним підприємствам.

GO Sport 2008

Валерій Сушкевич , долучаючись до слів попередніх виступів, наголосив, що окрім комерційного значення, виставка містить і надзвичайно велику соціальну складову. Адже вона покликана оздоровлювати населення України, примножувати здоров'я української нації. «Зауважу, що наша виставка - це не просто виставковий проект, а дійство, що генерує та інтегрує усіх гравців спортивного ринку. Вона орієнтована на створення та розвиток дилерських мереж і спрямована на просування продукції спортивної індустрії на український професійний та споживчий ринок. На мій погляд, і за назвою, і за своїм тематичним наповненням виставку GO!Sport можна сміливо асоціювати з поштовхом, спонуканням до дії. До дії не тільки на ринку індустрії, а й у галузі фізичної культури і спорту!» - додав він.

GO Sport 2008

 Вітчизняна спортивна індустрія демонструє стабільний розвиток. Зростає зацікавленість в українському ринку з боку іноземних компаній: за останні декілька років в Україні відкрилися офіційні представництва відомих світових брендів. На ринку спортивних послуг відбувається бурхливий розвиток професійних компаній, що створюють фітнес-центри під ключ. 2-3 роки тому такі послуги надавали, як правило, окремі фітнес-спеціалісти або менеджери фітнес-центрів. Змінюється і структура споживання спортивних товарів та послуг на душу населення (саме цей показник визначає об'єм ринку в роздрібних цінах).

GO Sport 2008 

Справу ж популяризації спортивного руху в нашій державі продовжує виставка GO!Sport 2008. GO!Sport - єдина виставка в Україні подібної тематики - об'єднує практично всю спортивну галузь. Позитивний досвід GO!Sport 2007 показав, що виставка стала місцем зустрічі вітчизняних та зарубіжних компаній із зацікавленими фахівцями з усіх регіонів України. Минулого року виставку відвідало більше 2 500 спеціалістів спортивної індустрії, а свої товари та послуги представили понад 150 вітчизняних та зарубіжних брендів.

GO Sport 2008

Для більш ефективної роботи експозицію виставки було поділено на розділи: Sport Fashion (одяг, взуття, аксесуари для занять спортом), Fitness (тренажерне обладнання, інвентар, спортивне харчування та медицина) і спеціальна експозиція «Спортивні споруди», де свої можливості представлять компанії, що займаються проектуванням і оснащенням спортивних об'єктів. Понад 60 компаній-учасників з України, Польщі, Росії, Угорщини демонстрували в експозиції GO!Sport 2008 спортивний одяг, взуття та аксесуари, товари та обладнання для фітнесу, екіпірування для командних, ігрових, водних, зимових видів спорту та outdoor. Загалом на виставці було представлено більш ніж 150 світових та вітчизняних спортивних брендів, серед яких Asics, COLMAR, COLUMBIA, Graf, Elan, Inter Atletika, Joma, Mikasa, Mizuno, Mondo, Mueller, Nike ACG, Reebok Professional, Precor, Senat, Stiga, Vasil, Vadzaari, Taraflex, «Лекстан» та ін. Особливу увагу відвідувачів привернув розділ «Спортивні споруди», що об'єднав компанії, діяльність яких пов'язана з проектуванням, спорудженням та оснащенням спортивних об'єктів.

GO Sport 2008

 Для відвідувачів GO!Sport було розроблено широку програму заходів, що містила ділову та розважальну частини. Для фахівців спортивної індустрії було проведено круглий стіл «Підготовка кадрів для спортивної індустрії України», в якому взяли участь олімпієць Д. Сілантьєв, чемпіон світу з плавання, а також паралімпієць, триразовий чемпіон та двократний срібний призер Паралімпіади-2008 О.Федина. На круглому столі обговорювались питання підвищення кваліфікації спеціалістів спортивної індустрії, відшуковувались шляхи оптимізації процесу пошуку та підготовки висококваліфікованих кдрів. В рамках виставки також пройшли семінар «Управління часом покупця для максимальної ефективності відвідин спортивного магазину» і Fashion-подіум - покази нових колекцій спортивного одягу, взуття і аксесуарів від учасників виставки.

GO Sport 2008

 На яскраве дійство для усіх прихильників активного способу життя перетворили виставку калейдоскоп видовищних шоу та цікавих конкурсів. Настрій задавали показові виступи майстрів капоейри та «Йога-студії А. Сідерського», танцювального шоу від студії Realise. Вперше в Україні в рамках GO!Sport відбудеться танцювальний марафон GO!Dance, організований компанією «Спорт Тур Маркетинг» та велнес-клубом «Леонардо». Тільки один день для учасників марафону працювали найкращі презентери і хореографи Європи. Також у рамках розважальної програми пройшли змагання на майданчику «Юка», відбулись тенісні бої на території виставки.

GO Sport 2008

 Асоціація «Спортивна індустрія України» саме під час цієї виставки прийняла до своїх лав нових членів: ТОВ «ІнтерСпорт-Сервіс» (м. Київ), ЗАТ «Новий стиль» ( м. Харків), ТОВ «СП «Колумб» (м. Луганськ).

 

GO Sport 2008

Довідка стосовно розвитку спортивної індустрії в Україні:

За даними Асоціації "Спортивна індустрія України" об'єм ринку в роздрібних цінах і споживанні спортивних товарів та послуг складає не менше $1 млрд. грн. на рік.
Рівень споживання динамічно зростає.

У 2006 році ця цифра на одного українця на рік складала близько $21. З них
$11 припадало на товари спортивного призначення,
$6 - на товари для активного відпочинку і туризму, трохи менше $4 - на відвідування спортзалів та фін тес-клубів, секцій з видів спорту.
Сьогодні структура споживання змінилася: в середньому на спорт українці тратять близько $25: з них $13,5 припадає на спортивні товари, $7 - на товари для активного відпочинку і $4,5 - на заняття спортом.
Зростає і кількість представлених на ринку компаній. На початку 2007 року було відомо бл. 200 виробників і дистриб'юторів спортивних товарів, сьогодні це майже вдвічі більше - 386 компаній.

Одним з показників розвитку ринку є присутність на ньому світових брендів. За останні кілька років в Україні відкрились офіційні представництва adidas Group (бренди adidas і Reebok) та Puma. Лише adidas Group відкрила 73 власні магазини в Україні (adidas і Reebok). Офіційний представник Nike в Україні - компанія "Делта Спорт Україна" - планує відкривати по 10-15 власних магазинів Nike і близько 15 з партнерами щорічно. Також в Україну за останні 3 роки прийшли марки так званого "другого ешелону", наприклад, в футболі, це Joma і Umbro.

Якщо говорити про роздрібні мережі, то два роки тому на український ринок вийшла естонська мережа спортивних магазинів Sportland, а в найближчий час очікується відкриття першого магазину світової мережі Decathlon, визнаного лідера в галузі доступних товарів для спорту і відпочинку.
Ще одним свідченням успішності торгівлі спортивними товарами є наявність франчайзингових проектів, коли крупні власники мереж продають готовий бізнес партнерам. На початку цього року було відкрито близько 70 таких роздрібних магазинів, хоча в 2005 р. їх було не більше 20.

В перспективах галузі - розвиток контрактного виробництва, коли українські фабрики будуть працювати на замовлення світових брендів. В Росії і Білорусі - це вже реальність. Наприклад, adidas Group співпрацює з 11 російськими фабриками і 5 білоруськими.

Цікавий факт - за даними офіційних китайських виробників велосипедів в Україну в минулому році було експортовано бл. 1 млн. велосипедів.
Позитивні зміни відбуваються і на ринку спортивних послуг. Перший фітнес-клуб в Україні відкрився рівно 10 років тому і довгий час на ринку існувало кілька крупних фітнес-об'єктів, що працювали в категорії елітних клубів з вартістю абонементу $3000-7000. Сьогодні ситуація змінилась - фітнес-послуги стали дешевшими, доступнішими для багатьох українців. Так в столиці можна купити річний абонемент в клубі середнього класу за $500-800. Один з найдемократичніших великих клубів є Sport Life, який відкрив 1,5 роки тому на Петрівці. Сьогодні клуб заявляє про розвиток мережі центрів і 2 проекти сьогодні вже будуються.
Відкриваються фітнес-мережі і в регіонах - цього року відкрились 2 нові фітнес-клуби "Спорт Лайф" в Донецьку і "Максимум" в Херсоні. У Киеві відкритий новий фітнес-центр "Тріумф", готується до відкриття другий клуб російської мережі "Планета Фитнес". Сьогодні в Україні працює близько 250 повноцінних фітнес-центрів і 300 невеликих тренажерних залів чи студій. Важливим показником розвитку ринку спортивних послуг є наявність професійних компаній, які створюють фітнес-центри "під ключ".
Якщо 2-3 роки тому такі послуги надавали як правило окремі фітнес-спеціалісти або менеджери діючих фітнес-центрів, сьогодні існують компанії, які знаходять інвесторів під конкретні проекти і створюють їх з нуля.

 

 

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)