Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости Ассоциации » АСОЦІАЦІЯ «СПОРТИВНА ІНДУСТРІЯ УКРАЇНИ»

АСОЦІАЦІЯ «СПОРТИВНА ІНДУСТРІЯ УКРАЇНИ»

RSS

 

"Спортивна індустрія України" є асоціацією, створеною з метою постійної координації господарської діяльності членів Асоціації, здійснюваної в Україні у сфері виробництва і реалізації товарів спортивної індустрії, а також в інших галузях, які тим або іншим чином пов'язані з нею.

Факти з історії:

30 червня 2006 року на зборах засновників було прийнято рішення в створенні АСІУ (Засновниками виступили: ТОВ «Спортмастер», ТОВ «Спортивний магазин «Інтер Атлетика»», ТОВ «Євроіндекс», Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх»).
1 вересня 2006 року на загальних зборах засновників асоціації «Спортивна індустрія України» президентом АСІУ вибраний Сушкевич Валерій Михайлович - народний депутат України, президент Національного комітету спорту інвалідів України.
9 вересня 2006 року за участю Міністра України у справах сім'ї, молоді і спорту в День фізичної культури і спорту України, в приміщенні Виставкового центру „КиївЕкспоПлаза" відбулося перше розширене загальне засідання АСІУ, на якому Асоціація була представлена широкій громадськості, також на ньому були намічені цілі і задачі роботи на подальші роки.
Отож нещодавно, на початку вересня, нашій Асоціації виповнилось 4 роки з дня заснування та початку роботи.
За чотири роки роботи наша Асоціація розширювала членські ряди, селекціонувала компанії й удосконалювала свою структуру: так, наприклад, за перший рік роботи до складу Асоціації прийнято 14 компаній, в сьогодення членами АСІУ є 35 компаній вітчизняного ринку спортивної індустрії (деталі: www.asiu.org.ua). В Асоціації працює два комітети: юридичний та спортивного маркетингу.
Звичайно, було чимало труднощів, проблем, особливо в два останні, кризові для всього світу і нашої країни, року. Але було немало позитивних моментів і досягнень.
Протягом всього періоду діяльності АСІУ активно співпрацювала з центральними органами виконавчої влади України, постійно заручалася підтримкою Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, Національного олімпійського комітету України.
Практична реалізація спільних планів відбулася, зокрема, в процесі організації і проведення вже традиційної Всеукраїнської виставки спортивних товарів і послуг Go!Sport – це участь в загальних прес-конференціях, реалізація спільних дій з метою популяризації фізичної культури і спорту та здорового способу життя серед населення України і тому подібне. Тут найважливішим, навіть ключовим, моментом стало включення і розгляд питання вітчизняного виробника галузі фізичної культури і спорту в регламенті колегії профільного Міністерства. Знаковим є те, що Колегія Міністерства розглянула питання становлення спортивної індустрії в Україні саме на 2-й день проведення дебютної виставки Go!Sport, а учасники Колегії – представники всіх регіонів України - змогли взяти участь в розробленій в рамках проведення виставки презентаційної сесії "Go!Sport - майданчик інновацій і пропозицій", яка дозволила зробити акцент на вітчизняному виробництві, показати всі інновації і спеціально розроблені пропозиції представників спортивної індустрії для державних установ. За результатами роботи Колегії вийшов наказ профільного Міністерства.
Четверта по рахунку Всеукраїнська виставка Go!Sport, не дивлячись на кризові явища у фінансово-економічній сфері нашої держави, відбудеться 14-16 жовтня 2010 року. Виставка комплексно представить спортивну індустрію нашої країни, об'єднає 100% українських дистриб'юторів, виробників, організацій, що працюють на цьому ринку, приверне увагу як професіоналів, так і споживачів, вона покликана формувати та просувати імідж спортивної індустрії України.
На єдиній в нашій країні виставці спортивних товарів і устаткування GO!Sport 2010 будуть презентовані новинки:
  • фітнес-індустрії;
  • спортивного одягу, взуття, аксесуарів;
  • екіпіровки для різних видів спорту;
  • спортивного інвентарю;
  • товарів для активного відпочинку;
  • оснащення спортивних споруд;
  • спортивного будівництва;
  • а також будуть широко представлені спортивні товари й устаткування.
Виставка проводитиметься традиційно під егідою профільного Міністерства, НОКУ; підтримку в організації і проведенні виставки повною мірою надасть Асоціація «Спортивна індустрія України».
Асоціація, не дивлячись на свою молодість, завоювала довіру і авторитет не лише в Україні, але і за її межами. Так, наприклад, ще в 2007 АСІУ підписала Генеральну угоду про співпрацю з недержавною некомерційною організацією «Асоціація підприємств спортивної індустрії» (президент Асоціації підприємств спортивної індустрії відомий усьому світові спортсмен Старшинов В'ячеслав Іванович). У планах - упровадити позитив міжнародної діяльності АПСІ, зокрема, в питанні вступу до Європейської і світової Асоціації спортивної індустрії і ін.
Важливим питанням роботи АСІУ є ініціатива систематизації об'єктів, підприємств, компаній і організацій спортивної індустрії України, яка була цілковито підтримана профільним Міністерством. АСІУ була розроблена і реалізована концепція щорічного каталогу "Спортивна індустрія України" – спеціалізованої збірки-довідника суб'єктів вітчизняної спортивної індустрії. Вказаний каталог вже двічі випускався АСІУ і мав успіх серед представників державних органів влади і управління, народних депутатів України, бізнес-структур і ін. Не дивлячись на фінансові труднощі на початку 2011 року планується наступний випуск каталогу «Спортивна індустрія України».
Особливої уваги заслуговує питання створення третейського суду при АСІУ, що також успішно реалізований Асоціацією. Так, 24 листопада 2008 року зареєстровано третейський суд, що діє при Асоціації «Спортивна індустрія України». Головою третейського суду при АСІУ був вибраний народний депутат України Притика Дмитро Микитович, заступником – Слоєв Ігор Степанович – віце-президент АСІУ. У складі суду при АСІУ – 13 осіб. В цілому, Третейський суд – недержавний незалежний орган, який утворюється за угодою або відповідним рішенням зацікавлених фізичних і юридичних осіб в порядку, встановленому Законом «Про третейські суди», для вирішення суперечок, які виникають у цивільних і господарських правовідносинах.
Одне з найважливіших завдань, яке переслідує АСІУ, є захист і підтримка підприємств і організацій спортивної індустрії. У цьому плані позитивним є досвід АСІУ в своєчасному реагуванні на деякі «антикризові» заходи, які призводять до погіршення роботи підприємств і установ у галузі спортивної індустрії (пригадаємо так звану 13% надбавку, яка була знята за зверненням АСІУ). Крім того, нами розроблено пакет документів по удосконаленню чинного законодавства у галузі спортивної індустрії. З одного боку - це оптимізація митної політики по відношенню до компаній спортивної індустрії, які займаються імпортом і експортом продукції, особливо висококласної екіпіровки, споряджень, устаткування для спорту вищих досягнень і масового спорту, які не виробляються в Україні. Нашою пропозицією є встановлення справедливих митних тарифів, а також, створення для компаній-членів АСІУ так званого «зеленого коридору». З іншого боку, оскільки ринок спортивної індустрії України останніми роками дуже активно розвивається, умови роботи в нім стають більш конкурентними (це стосується, більшою мірою, ринку вжитку), а сам ринок, на жаль, усе більш заповнюється контрафактною продукцією – АСІУ також розроблені пропозиції по підтримці вітчизняного виробника. Крім того, у зв'язку зі світовою кризою, АСІУ працює також над вдосконаленням законодавчої бази, яка регулює діяльність галузі, з метою поліпшення стану підприємств і установ спортивної індустрії України.
Впродовж всіх років діяльності Асоціації проводилася активна робота АСІУ, її членів у впровадженні і підтримці благодійних ініціатив: з листопада 2006 року триває акція АСІУ „Спортивна індустрія - соціально незахищеним" (Харків, Дніпропетровськ, Київ, Донецьк, і ін.), Всеукраїнський конкурс "Рівні можливості очима дитини", допомога дітям з інвалідністю м. Маріуполя і школярам села Верхнього Львівської обл., підтримка шкіл, зокрема лінгвістичної школи № 12 м. Ірпеня, Київської середньої спеціальною школи-інтернату № 6 для глухих дітей і № 9 для глухих дітей, обласної лікарні для розумово відсталих дітей м. Ворзеля, військових частин і установ тощо. В рамках постійно діючої акції компанії-члени АСІУ підготували і вручили чимало тренажерів, велосипедів, дитячих майданчиків, устаткування та інвентарю спортивно-оздоровчого призначення і ін. За час роботи Асоціації немало було зроблено у напрямі популяризації АСІУ, її компаній-членів:
  • створений інтернет-портал АСІУ, який щодня набуває все більшої популярності. За порівняно короткий період діяльності порталу зафіксовано більше 100 тисяч відвідувачів; більше 800 відвідувачів щонеділі;
  • розроблено і розміщено в пресі публікації про АСІУ, її членах (газета «Факти», «Спортивна газета», газета «День», «Life& Sport» і ін.)
  • інтерв'ю в електронних ЗМІ (Інтернет-публікація в ліга-бізнес, інтерв'ю на телебаченні - 1-й національний, 5-тий канал, канал Верховної Ради - РАДА, програма Подолання, 24 канал, радіо –Українське радіо, Радіо Київ, Наше радіо, Радіо Ера і ін.)
  • проведені брифінги для журналістів (2006, 2007, 2008 рр.), а також бенефіс для ЗМІ в день радіо і телебачення (у 2006 р.), прес-конференції по презентації виставки Go!Sport (2008 р.) і каталогу «Спортивна індустрія України» (2009 р) - проведена виставка Спортивних товарів та послуг Асоціації в кулуарах Верховної Ради України, 2008 р.
  • за підтримки АСІУ видається журнал inSports, що покликаний слугувати спортивній індустрії України, показувати її новинки, рекламувати її діяльність, популяризувати вітчизняного виробника і новини законодавства України, пов'язані зі сферою спортивної індустрії. (Рубрики видання: Новини – запуск нових марок, модернізація брендів, об'єднання компаній, постачання сучасного устаткування, рекламні кампанії і інші новини про спортивну індустрію в Україні і в світі; Діалог – інтерв'ю з першими особами провідних компаній спортивної індустрії; Досвід – практика маркетингової діяльності спортивних компаній; Технології – огляд перспективних новинок (історія і мета створення, технологічний принцип, цільова аудиторія тощо); У фокусі – вивчення галузевих проблем; Споруди – інновації в секторі спортивних споруд).
В майбутньому АСІУ планує продовжувати роботу з розвитку вітчизняного ринку спортивних товарів (питання контрактного виробництва брендової продукції, організації виробництва нових, високотехнологічних, що не вироблялися раніше на території України спортивних товарів, відновлювати галузь, добиватися, аби її продукція стала конкурентноздатною по відношенню до провідних світових виробників буде непросто, і АСІУ докладе всі зусилля для вирішення цього завдання. Однією з форм роботи Асоціації по просуванню товарів вітчизняних виробників планується організація Асоціацією щорічного конкурсу на отримання кращими компаніями спортіндустрії Національної премії у галузі спортивної індустрії (згідно розроблених номінацій).
Маючи потужний потенціал, АСІУ планує брати найактивнішу участь в реалізації державної і муніципальної програми у галузі фізичної культури і спорту, в реалізації підготовки до "Євро-2012", устаткування об'єктів, які будуються, розширювати і укріплювати співпрацю з органами державної влади і управління.

 

comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)