Сделать старовой Добавить в закладки
Выберите язык:
Вход

Your Login Details

Forget Your Password?
Главная » ru » Новости » Новости спорта » Прощай, Тайпей! Здрастуйте, Афіни!

Прощай, Тайпей! Здрастуйте, Афіни!

RSS

З 05 по 15 вересня 2009 року гостинна тайванська земля приймала більше 4000 спортсменів-інвалідів з вадами слуху із 81 країни світу, котрі змагались у 20 видах спорту на основних спортивних площадках Тайпею та його передмість. І результати цього спортивного прийому просто надзвичайні: у підсумку, за результатами ХХІ літніх Дефлімпійських ігор 55 країн здобули медалі різного ґатунку, з них - представники 35 країн світу вибороли золоті медалі головних змагань чотириріччя. Ця Дефлімпіада була також щедрою і на рекорди: 51 рекорд світу було вперше встановлено представниками різних країн, 94 - побито.. Втім, Тайпейські Ігри запалили безліч нових зірок, змінивши хід історії, змінивши сам Тайпей та всіх, хто брав участь у цьому яскравому спортивному дійстві.

Здавалось би, тільки-но урочисто було запалене полум’я ХХІ літніх Дефлімпійських ігор, а вже сьогодні, декілька днів по їх закінченню, згадуються найяскравіші моменти цих дебютних для країн Азії Ігор, що дійсно об’єднали та поріднили усіх закличним слоганом: «Сила в мені!». Тепер, уже будучи в Україні, ще досі дихаєш тим гарячим та, водночас, вологим повітрям Тайпею, чуєш м’яку мову тайванців, бачиш усміхнені обличчя, що раді допомогти тобі в кожну хвилину, навіть не розуміючи жодної мови, окрім своєї, згадуєш, як вони вміли вболівати те тільки за спортсменів своєї країни. Більше 90 000 волонтерів ХХІ літніх Дефлімпійських ігор опікувались проблемами кожної з команд, що приїхала в Азію виборювати медалі найвищого ґатунку, вирішували питання транспортування, нагальні виникаючі проблеми тощо. Згадується наша група волонтерів, які до ночі щоразу були разом із нами і на спортивних площадках, і після – уже в офісі, де потрібно було планувати наступний день. Часом здавалось, що вони – члени нашої команди… Інколи доля нам підкидувала сюрпризи, коли грали одна проти одної команди Тайпею та України, у цьому випадку всі жартували – все одно одна з команд переможе!!!

ХХІ Дефлімпіада була багатою на медалі для 147 спортсменів української команди, котрі боролись на найвищі нагороди у 14 спортивних дисциплінах (вільна боротьба, греко-римська боротьба, волейбол (чоловіки та жінки), баскетбол (чоловіки та жінки), дзюдо, карате, легка атлетика, настільний теніс, плавання, пляжний волейбол (чоловіки та жінки), стрільба кульова, спортивне орієнтування, тхеквондо, футбол. Вперше на літніх Дефлімпійських іграх представники нашої країни змагались у дзюдо, карате та тхеквондо). За підсумками участі в ХХІ літніх Дефлімпійських іграх наші спортсмени завоювали другу позицію в загальному командному заліку, пропустивши вперед лише збірну команду Росії.

Сенсаційно високим результатом української збірної стало 67 медалей: 20 золотих, 22 срібних та 25 бронзових та 12 світових рекордів.. Кожна із медалей здобувались надзвичайними зусиллями наших спортсменів за професійною підтримкою тренерів і фахівців та в напруженій боротьбі з суперниками-представниками країн світу зі сталими спортивними традиціями.

Загальні здобутки української команди склали унікальні досягнення усіх наших спортсменів-чемпіонів та призерів ХХІ Ігор, причому найяскравіше виступила команда плавців, завоювавши 23 нагороди, з яких 5 золотих, 7 срібних та 11 бронзових. Найкращими спортсменами у плаванні стали: Литвиненко Ганна – триразова чемпіонка ХХІ літніх Дефлімпійських ігор 2009 року з плавання, дворазова рекордсменка світу та Дефлімпійських ігор, здобула золоті медалі на дистанціях 50м, 100м та естафеті 4х100 м вільним стилем, а також срібні нагороди на дистанції 200 м вільним стилем, естафеті 4х200м вільним стилем і бронзову нагороду в естафеті 4х100м комплексним плаванням (м Київ) та Товста Анна - триразова чемпіонка – дебютантка - ХХІ літніх Дефлімпійських ігор 2009 року з плавання, рекордсменка світу та Дефлімпійських ігор, здобула золоті медалі на дистанціях 400м,800м та естафеті 4х100 м вільним стилем, а також срібну нагороду в естафеті 4х200м вільним стилем і бронзові нагороди на дистанціях 400м та естафеті 4х100 комплексним плаванням (Кіровоградська обл.);

Другим пріоритетним видом спорту стала у виступах українських дефлімпійців стала легка атлетика: 14 нагород, з яких 3 золоті, 6 срібних та 5 бронзових медалей. Найкращою спортсменкою у легкій атлетиці стала Шаповал Юлія – чемпіонка та рекордсменка ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з легкої атлетики на дистанції 400м з бар`єрами та дворазова срібна призерка на дистанції 100м з бар`єрами і естафеті в бігу 4х400м (Дніпропетровська обл.);

Вперше титул чемпіонів Дефлімпійських ігор вибороли наші футболісти (Ажнюк Василь, Баєв Сергій, Басанський Дмитро, Букін Макар, Верещака Олександр, Загребелько Олег, Лавський Микола, Невенченко Дмитро, Причина Родіон, Пучков Дмитро, Рій Володимир, Савицький Андрій, Сафьянов Андрій, Соловей Віталій, Танчик Мирослав, Українець Дмитро, Фролов Сергій, Хозяінов Ігор, Чаленко Олександр, Ярошевський Олексій).

9 нагород на ХХІ літніх Дефлімпійських Іграх вибороли наші співвітчизники у спортивному орієнтуванні, з них 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові нагороди. В цьому виді спорту найкращими стали: Чехунова Марина – дворазова чемпіонка ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з спортивного орієнтування на довгій дистанції та естафеті, та дворазова бронзова призерка у спринті та середній дистанції (Харківська обл.); Біда Тетяна – дворазова чемпіонка ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з спортивного орієнтування на середній дистанції та у естафеті (Харківська обл.); Мельник Яна - чемпіонка ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з спортивного орієнтування у естафеті, триразова срібна призерка у спринті, середній та довгій дистанціях (м Київ).

7 медалей у здобутку наших борців дві золоті, одна срібна та чотири бронзові нагороди. Найкращими серед борців стали Корепанов Віталій - чемпіон ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з боротьби греко-римської та бронзовий призер в боротьбі вільній (Миколаївська обл.) та Мінченко Сергій - чемпіон ХХІ літніх Дефлімпійських ігор з боротьби вільної та срібний призер в боротьбі греко-римській (Одеська обл.).

У стрільбі кульовій Комаренко Ольга (Харківська обл.) стала чемпіонкою ХХІ літніх Дефлімпійських ігор (50м гвинтівка) та срібною призеркою на 10м з гвинтівкою. Колодій Олександр (Волинська обл.) у цьому виді спорту також здобув золоту медаль та встановив рекорд Ігор (25 м пістолет).

Відстояла титул чемпіона літніх Дефлімпійських ігор жіноча збірна команда України з волейболу (Беленкова Тамара, Етьен Тетяна, Задорожня Крістіна, Касіцька Юлія, Ковальчук Ірина, Мірошнікова Ірина, Нікуліна Марина, Орешнікова Олександра, Топчієва Юлія, Тураєва Анжела, Храмцова Ніна, Чхун Лілія, Юрченко Ірина).

Чоловіча збірна команда України з волейболу (Білоблоцький Олександр, Будзинський Роман, Герій Роман, Дейнека Леонід, Дем`янчук Серогій, Завіруха Ігор, Зеленський Володимир, Кошкаров Олексій, Нікіфоров Ілля, Помінчук Олександр, Прохорчук Олександр, Розбицький Віктор, Цимовський Єгор) стала срібним призером змагань.

Золоті медалі ХХІ літніх Дефлімпійських ігор вибороли чоловіча (Полторацький Олександр, Тарасов Сергій) та жіноча (Ярошевська Юлія, Онокало Олена) дефлімпійські збірні команди України з пляжного волейболу.

Дебютант у Дефлімпіаді-2009 та дебютному виді спорту – дзюдо Шеретов Дмитро (Дніпропетровська обл.) поповнив золотою медаллю скарбничку українського загальнокомандного здобутку. Срібну нагороду у цьому виді спорту також здобула Шостак Ганна (Сумська обл.). Ще в одному дебютному виді спорту – тхеквондо, Седов Олексій (м. Севастополь) виборов бронзову нагороду.

У настільному тенісі дефлімпійці України здобули дві срібні нагороди у парних та командних змаганнях. (Закладний Геннадій (Полтавська обл.); Гнатюк Андрій (м. Київ); Кокоша Дмитро (м.Київ, Чернігівська обл.). В командних змаганнях з настільного тенісу українські спортсменки Васильєва Марія (м. Київ), Ходько Юлія (м. Київ), Старікова Лариса (м. Київ) стали бронзовими призерками змагань.

Ми всі так вболівали за них, так співпереживали, що здавалось, віддавали найкращі частинки своїх душ, аби тільки приблизити їх перемогу. Можливо, десь є невеличка частинка і нашого, «вболівальницького», вкладу у загальну перемогу. Адже вибороти другу світову позицію було досить нелегко… Що ж, тепер попереду - Афіни-2013, які так заклично на церемонії закриття Ігор вітали всіх присутніх своїми запальними танцями та мелодіями...

КІЛЬКІСТЬ
медалей, які вибороли спортсмени-інваліди України в літніх Дефлімпійських іграх
1997 року, 2001 року, 2005 та 2009 роках

Дефлімпійські ігри ЗОЛОТІ СРІБНІ БРОНЗОВІ ВСЬОГО Загальнокомандне місце
ХVIII літні Дефлімпійські ігри 1997 року м. Копенгаген (Данія) 5 10 5 20 9
ХІХ літні Дефлімпійські ігри 2001 року м. Рим (Італія) 12 12 10 34 4
ХХ літні Дефлімпійські ігри 2005 року м. Мельбурн (Австралія) 20 17 14 51 1
ХХІ літні Дефлімпійські Ігри 2009 року м.Тайпей (Тайвань) 20 22 25 67 2
ВСЬОГО: 57 61 54 172  
comments powered by Disqus
Евроиндекс Интератлетика Миллениум Буд
Теги
Фри Тайм Спорт(2) Укрсполртбуд(1) Бойко Спорт(1) Крада(1) Товары для спорта и туризма(1) В.М. Сушкевич(16) Спортмастер(10) Конференция(5) АПСИ(5) in_sports(6) Интер Атлетика(11) Евроиндекс(8) Г.П. Копылов(4) Интератлетика(6) Пробег под каштанами(1) go!sport(24) Каталог Спортивная индустрия Украины(7) Заседание АСИУ(6) спортивный маркетинг(1) Спорт Тур Маркетинг(4) паралімпіада(2) life:)(1) турнир(2) Українське спортивне будівництво(1) Профитнес Консалтинг(2) Спортарсенал(2) А.Шишкина(1) Д.Музыка(1) Спорт для всех(4) Лига уличного футбола(1) Товары для спорта и туризма(1) Спорт для Всех(1) winter sport extreme(2) Велобайк(1) ЛЕВИ(1) турнір(1) Спортивный маркетинг(1) Спортивное спонсорство(1) ЮКА(2) Евро-2012(1) Ю.Павленко(6) Укрспортбуд(2) Делегация АСИУ(2) И.М. Сушкевич(1) президент АСИУ(1) Александр Алябьев(1) vasil(6) общественная организация "Совесть"(1) Корн(1) Делта Спорт(3) Спортастер(2) паралимпийские игры(2) Ю. Павленко(1) Бренд-Лига(2) третейский суд(3) Миллениум Буд(1) Павленко Ю.А.(1) Спортивная медицина(1) Мета(2) sun event(2) Третейский суд при АСИУ(2) Третейский суд(6) Спортивная Индустрия Украины(1) АПСИб vasil(1) ЕВРО-2012(1) Визит АСИУ в Харьков(1) каталог Спортивная индустрия Украины(1) заседание АСИУ(1) концерн Сафари(1) Комитетет спортивного маркетинга(1) Іван Григоровський(1) Сушкевич В.М.(3) Старшинов В.И.(1) Спорт Экспресс(1) Гарач Н.(1) Книжковий світ(1) Ванкувер(1) Щасливі долоні(1) параолімпійська збірна України(1) асіу(1) детский фестиваль дзюдо(1) фестиваль дзюдо(1) спортмастер-украина(1) клуб триумф(1) Выставка Фитнеса(1) go sport(1) фитнес-конвенция(1) паралимпиада(1) сочи 2014(1) adidas(2) mu(1) manchester united(1) асиу(2) ролики(1) спортмастер(2) 13 сентября(1) день физкультуры и спорта(1) заседание правления(1) мисс лнр(1) спорт(1) новости спорта(1) здоровые дети украины(1) нагородження студентів спортсменів(1)